Air France trekt definitief de stekker uit dochtermaatschappij Joon
Friday, January 11, 2019

De met veel bombarie gelanceerde airline, gericht op millennials, sloeg totaal niet aan bij het publiek. De vliegtuigen en het personeel worden nu geïntegreerd in Air France.

Joon ging in december 2017 van start. Aanvankelijk wilde Air France de nieuwe dochtermaatschappij inzetten om de concurrentie aan te gaan met partijen als Emirates, Etihad en Qatar Airways.

Door het personeel minder te betalen dan dat van Air France zou Joon een stuk goedkoper moeten vliegen dan de moedermaatschappij, maar de Franse bonden zorgden er al snel voor dat de piloten op hetzelfde salarisniveau bleven als hun collega’s bij Air France.

Volgens Air France sloeg ook de naam totaal niet aan. Het grote publiek kende het merk slecht en investeerders hadden geen idee welke kant Air France uiteindelijk met Joon op wilde. Daarnaast kostte het in de lucht houden van de merknaam Joon handenvol marketinggeld.

Nieuwe topman Ben Smith, die na zijn aantreden flink de bezem haalde door Air France, maakte donderdagmiddag bekend te stoppen met Joon.

 

Read on

https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/air-france-trekt-stekker-uit-mislukte-dochtermaatschappij-joon?utm_source=Luchtvaartnieuws+-+Zakenreisnieuws&utm_campaign=7d82063a2b-EMAIL_CAMPAIGN_2019_01_10_09_56&utm_medium=email&utm_term=0_df5c469e6c-7d82063a2b-69098153

      
No comments yet

Add/Edit Comment 
Name *
eMail  Will not be published!
Homepage  Will not be published!
Comment *
 notify_on_reply  (email_required)
Note that your comment after submission has to be approved.
Thanks for your understanding.
Note: If you are a registered user, on login these form fields
will be pre-filled with your information.