Oostdam: NDC-toeslag viel rauw op ons dak
Monday, November 20, 2017

De ANVR is volstrekt niet blij met de toeslag van 11 euro per enkele reis die Air France-KLM gaat rekenen voor tickets die niet via de eigen website van KLM worden verkocht. ‘Het is ons volkomen rauw op ons dak gevallen’, stelde ANVR-voorman Frank Oostdam zondag op de laatste dag van het ANVR-congres in Sevilla.

Oostdam uitte zijn kritiek voorafgaand aan de presentatie van Toon Balm (foto), Vice President Sales Benelux Air France-KLM, die een presentatie over NDC (New Distribution Capability) hield.
De stap van de airline betekent dat tickets die worden verkocht via GDS/reisagenten 11 euro (of 22 euro per retour) vanaf 1 april 2018 duurder worden.
De GDS-toeslag die Air France-KLM gaat rekenen, bemoeilijkt het zoeken en vergelijken van de beste ticketprijzen zoals dat nu door websites en reisagenten wordt gedaan, stelt de ANVR. ‘Het bezorgt de agent een efficiency-verlies van 25 procent’, aldus Oostdam, die verbolgen is over het feit dat Air France-KLM bij de introductie van de toeslag sprak over ‘overleg met ANVR’, terwijl volgens Oostdam hooguit gesprekken hebben plaatsgevonden. ‘Er is nooit gesproken over een NDC-toeslag’, aldus Oostdam, die Air France-KLM opriep snel te komen met een volledige boekingstool voor de agent. ‘Echt partnership is dat beide partijen er beter van worden.’

read on

https://www.travmagazine.nl/oostdam-ndc-toeslag-viel-rauw-op-ons-dak/

      
No comments yet

Add/Edit Comment 
Name *
eMail  Will not be published!
Homepage  Will not be published!
Security Code Security Code
Enter Security Code  Case INSENSITIVE
Comment *
 Notify on follow-up  (E-mail address required)
Note that your comment after submission has to be approved.
Thanks for your understanding.
Note: If you are a registered user, on login these form fields
will be pre-filled with your information.