Air France blijft zwakke broeder binnen AF-KLM
Monday, June 19, 2017

Air France moet het in een analyse van het gerenommeerde CAPA Centre for Aviation over Air France-KLM flink ontgelden. “Hoewel groter dan KLM, had Air France sinds de oprichting van de luchtvaartgroep in 2004 elk jaar een lagere operationele winstmarge”, melden de luchtvaartanalisten naar aanleiding van een donderdag gepubliceerde analyse.

De marge is volgens CAPA een van de laagste van alle Europese luchtvaartmaatschappijen. Cruciaal daarbij is dat Air France ondanks verbeteringen gebukt gaat onder een lagere arbeidsproductiviteit en hogere kosten per eenheid dan KLM en andere maatschappijen.

CAPA merkt op dat KLM het Franse zusterbedrijf is voorbijgestreefd, zowel wat betreft groei in capaciteit als omzet in vooral de afgelopen vijf jaar, “en dat in een groep waarin politieke overwegingen invloed kunnen hebben op strategische ontwikkelingen”.

De groei van Air France is de afgelopen jaren beperkte gebleven vanwege de zwakke financiële prestaties van de Franse luchtvaartmaatschappij. Het is volgens de analisten moeilijk voor te stellen dat het moederbedrijf akkoord gaat met daadwerkelijke groei voor Air France zonder aanzienlijke verbeteringen van de arbeidsproductiviteit.

Read on

https://www.zakenreisnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/air-france-blijft-zwakke-broeder-binnen-af-klm?utm_source=Luchtvaartnieuws+-+Zakenreisnieuws&utm_campaign=ed8d3f7000-EMAIL_CAMPAIGN_2017_06_17&utm_medium=email&utm_term=0_df5c469e6c-ed8d3f7000-69098153

      
No comments yet

Add/Edit Comment 
Name *
eMail  Will not be published!
Homepage  Will not be published!
Security Code Security Code
Enter Security Code  Case INSENSITIVE
Comment *
 Notify on follow-up  (E-mail address required)
Note: If you are a registered user, on login these form fields
will be pre-filled with your information.