Toekomst Brussels Airport - Krankzinnige Spelletjes
Friday, April 21, 2017

De Belgische politici leven in een andere wereld. En ze zijn met velen, die Belgische politici. Even een “slice of life in Belgium”: Brussels Airport ligt in Vlaanderen, maar de vliegtuigen vliegen over Brussels grondgebied. De Brusselse politici hebben dat niet graag, en beslisten om geluidsnormen in te stellen die strenger zijn dan in Vlaanderen. Strenger dan de Europese geluidsnormen ook, trouwens. Je moet in iets de beste van de klas zijn, toch? De vliegtuigen moeten, zoals overal ter wereld, de routes volgen die de luchtverkeersleiding hen oplegt. Hier is dat Belgocontrol. Juist, dat is dan weer een Belgische, nationale materie. Belgocontrol krijgt instructies van de Belgische regering.

Het resultaat: vliegtuigen stijgen om pakweg half zeven ’s ochtends op uit Brussels Airport. Vlaams grondgebied, en daar is het dan al een half uur dag. Na enkele seconden vliegen ze boven Brussel, en daar is het nog een half uur nacht. Wettelijk vastgelegd. Resultaat: pats, een boete. En zo zijn er nog veel voorbeelden.

De Vlaamse regering (inderdaad dat is de derde regering die in dit stuk voortkomt. Geen zorgen, we hebben er nog drie andere.) vindt dit maar niets, en vind dat er een “belangenconflict” is. Hierdoor werd alles even bevroren, om “overleg mogelijk te maken”.

read on

http://travel360benelux.com//nl/jan-peeters/toekomst-brussels-airport-geluidsnormen/

 

      
No comments yet

Add/Edit Comment 
Name *
eMail  Will not be published!
Homepage  Will not be published!
Security Code Security Code
Enter Security Code  Case INSENSITIVE
Comment *
 Notify on follow-up  (E-mail address required)
Note: If you are a registered user, on login these form fields
will be pre-filled with your information.