Vakbonden richten zich ten einde raad tot aandeelhouders Ryanair
Friday, August 17, 2018
Zeven Europese vakbonden, waaronder ook de Belgische LBC, roepen de aandeelhouders van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair op druk uit te oefenen om het businessmodel te veranderen en zeggen in één adem het management de wacht aan. Ze doen dat in een open brief [1] aan de aandeelhouders.

"We richten ons tot jullie in een ultieme poging om een vreedzame oplossing te vinden voor de huidige onrust bij de werknemers", begint de open brief. "Na maanden van frustrerende gesprekken, ... Read more
FNV: onderhandelingen met Ryanair mislukt
Friday, August 17, 2018
FNV Luchtvaart zegt dat de onderhandelingen met Ryanair over betere arbeidsvoorwaarden voor het cabinepersoneel in Eindhoven mislukt zijn. De vakbond dreigt nu met een ultimatum richting de Ierse prijsvechter.

Asmae Hajjari, bestuurder van FNV Luchtvaart, was de afgelopen dagen in Dublin om met Ryanair te onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden. "Ik kom nu met lege handen terug."

See ... Read more
Vakbonden Ryanairuit heel Europa beslissen volgende maand over nieuwe acties
Thursday, August 16, 2018
Piloten en cabinepersoneel uit alle landen waar de Ierse prijsvechter Ryanair basissen heeft, komen in de eerste week van september bijeen in Rome. Ze zullen daar een eisenpakket opstellen. Als Ryanair weigert die in te lossen, dreigt de grootste staking uit de geschiedenis van het bedrijf.

Read on

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180814_03663537 [1]

Links:
------
[1] http://www.standaard.be/cnt/dmf20180814_03663537 Read more
Alle Low Cost Gecombineerd Kiwi.com vluchten
Tuesday, August 14, 2018
Een Oost Europees bedrijf zal in 2018 ongeveer 1 miljard omzet bereiken in -voornamelijk- de verkoop van vliegtuigtickets. Kiwi.com werd in 2012 opgericht, heeft vandaag 1900 werknemers - waarvan ongeveer 400 programmeurs. Het bedrijf heeft (slechts) $ 1,5 miljoen aan investeringskapitaal aangetrokken, en is vanaf het tweede jaar van operatie rendabel. De kans is zéér groot dat u er nog nooit van hoorde - nochtans is hun core business zeer interessant, in deze tijden van snelle ... Read more
Mediator moet verlichting bieden bij Ryanair
Monday, August 13, 2018
Er wordt een nieuwe poging gedaan om het geschil tussen piloten van Ryanair en de leiding van de Ierse prijsvechter uit de wereld te helpen. De strijdende partijen gaan maandag om tafel waarbij ook een mediator zal aanschuiven. Het is naar verluidt voor het eerst in ruim drie weken dat beide kampen bijeenkomen.

Vooralsnog gaat het alleen om onderhandelingen tussen de Ierse vakbond Forsa en Ryanair. Het doorbreken van de impasse in Ierland wordt alom gezien als de sleutel tot het oplossen ... Read more
Ryanair : un changement de modèle est-il possible ?
Monday, August 13, 2018
UNE POLITIQUE SOCIALE à BOUT DE SOUFFLE

Les premières vraies grèves de l'histoire de la compagnie remontent à cet été. Et pourtant la fronde syndicale, une spécialité bien belge, remonte à Charleroi en 2001. A cette époque, déjà, la CSC à la pointe du combat, réclamait des contrats de travail belges pour les personnels de cabine basés sur le tarmac de Charleroi. 17 ans plus tard, et bien des procès, ce n'est toujours pas le cas et le personnel dispose toujours de contrats de travail ... Read more
Ryanair : une grève historique
Friday, August 10, 2018
Ce sont près de 400 vols qui seront annulés en Europe ce vendredi 10 aot. Conséquence, 55.000 passagers seront cloués au sol après que les pilotes allemands ont rejoint ce mercredi leurs collègues des Pays-Bas, de Suède, de Belgique et d'Irlande.

_Nous voulons un accord général de tous les pilotes de Ryanair. Pour nous, le dialogue social est crucial. Or, à Ryanair, nous faisons face à un système très sophistiqué destiné à mettre la pression sur les employés, surtout sur le personnel ... Read more
Low Cost Long Haul ... Here To Stay
Friday, August 10, 2018
Een uitspraak van een airline CEO tijdens een congres, ergens begin dit jaar: "We moeten de long haul routes verdedigen tegen de low cost concurrentie of we komen op alle vlakken in de problemen". Ofwel was de beste man niet goed genformeerd, ofwel leefde hij ergens in een parallel airline universum: het mag duidelijk zijn dat 2018/2019 de jaren worden van de grote doorbraak van het fenomeen long haul-low cost.

Het verhaal gaat dat het spelers als Air Asia, Norwegian en Wow Air waren die ... Read more
Ryanair Branding- Betrouwbare Bandieten
Friday, August 10, 2018
Een merkimago moet niet altijd gebaseerd zijn op mooie, brave en aaibare argumenten. Je kan ook succesvol zijn met een gecontesteerd, soms zelfs ronduit gehaat merkbeeld. Op voorwaarde dat er minstens één belangrijke reden tot aankoop is voor een groot aantal consumenten. Eén van de beste voorbeelden hiervan is Ryanair. Tot op de dag van vandaag kan je hun merkimago het beste samenvatten als: Betrouwbare Bandieten.

Het klinkt nog beter in het Engels: "Reliable Bastards" noemde brand ... Read more
Eén op zes Ryanair-vluchten geannuleerd
Friday, August 10, 2018
Door de staking van piloten in vijf landen is Ryanair vrijdag genoodzaakt in heel Europa één op de zes vluchten te annuleren. In totaal gaan vierhonderd vluchten niet door, waardoor tienduizenden passagiers niet kunnen reizen. Ryanair spreekt van 'ongerechtvaardigde acties'.

Ondanks dat ook in Nederland werkzame Ryanair-piloten aan de 24-uursstaking meedoen, gaan vooralsnog alle 50 geplande vluchten van en naar Eindhoven Airport vrijdag gewoon door. Ook Ryanair vluchten vanaf Schiphol en ... Read more