Air Belgium revolera-t-il au départ de Charleroi Airport?
Tuesday, September 25, 2018
us les témoignages recueillis, aux meilleures sources, confirment que oui , toujours vers Hong Kong et d'autres villes chinoises secondaires , au plus tard pour la saison d'été 2019

Le moins que l'on puisse écrire est que la néo compagnie sino-belge Air Belgium (49,9% du capital social est détenu par un actionnariat chinois diversifié), qui dispose également d'une filiale à Hong Kong, connat quelques ratés à l'allumage.

Ses opérations, à raison de deux rotations par semaine sur Hong ... Read more
Brussels Airport vanaf nu non-stop verbonden met Rennes
Tuesday, September 25, 2018
Air France-dochter HOP! is maandag gestart met een nieuwe lijndienst van Brussel naar Rennes. De Bretonse stad wordt vanaf nu elke doordeweekse dag en op zondag aangevlogen met een Embraer 145.

Vlucht AF1882 vertrekt om 10:30 uit de Belgische hoofdstad en komt om 11:45 aan in Rennes. De terugvlucht (AF1883) verlaat Rennes om 12:15 en arriveert om 13:30 weer in Brussel. De Embraer 145 biedt plaats aan 50 passagiers.

Read on ... Read more
Innovative digital technology delivers far more than simply cost savings for airports
Monday, September 24, 2018
Airport Digital Transformation, a new report by Arthur D. Little, explores the long-term potential of digital technologies for airports, and highlights the need for a strong strategic focus on digital transformation

The growth of global air travel, increasing infrastructure constraints and higher traveler ex-pectations have created a new challenge for airports: how to maximize existing facilities and deliver value to all stakeholders. This summer, the International Air Transport ... Read more
Partners op Brussels Airport versterken hun samenwerking op vlak van milieu
Wednesday, September 19, 2018
BELGOCONTROL EN BRUSSELS AIRPORT COMPANY HEBBEN EEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST ONDERTEKEND MET BRUSSELS AIRLINES, TUI FLY EN DHL EXPRESS OM GEZAMENLIJKE INITIATIEVEN TE NEMEN DIE DE MILIEU-IMPACT VAN DE LUCHTVAARTACTIVITEITEN VERDER ZULLEN BEPERKEN. EUROCONTROL EN ACI EUROPE, DE VERENIGING VAN LUCHTHAVENS, STEUNEN EN ERKENNEN DIT INITIATIEF VOOR COLLABORATIEF MILIEUMANAGEMENT (COLLABORATIVE ENVIRONMENTAL MANAGEMENT OF CEM) OP BRUSSELS AIRPORT.

Met de ondertekening van de overeenkomst ... Read more
Staten-generaal over geluidshinder luchthaven afgeblazen: “Blijkbaar wil de minister niet in dialoog gaan”
Tuesday, September 18, 2018
De staten-generaal over de geluidshinder rond de regio van de nationale luchthaven in Zaventem is maandag afgeblazen nog voor die uit de startblokken kon komen. De provincie en de burgemeesters van Vlaams-Brabant waren daartoe genoodzaakt omdat de federale overheid en de gewestregeringen hun kat hadden gestuurd naar het Provinciehuis in Leuven.

De burgemeesters en het provinciebestuur van Vlaams-Brabant, sedert 2016 verenigd in het Platform Luchthavenregio Vlaams-Brabant, organiseerden in ... Read more
Brussels Airport wint award voor beste netwerkontwikkeling en airline marketing ter wereld
Tuesday, September 18, 2018
OP HET WORLD ROUTES EVENT IN GUANGZHOU IN CHINA HEEFT BRUSSELS AIRPORT DE OVERALL WORLD ROUTES 2018 MARKETING AWARD GEWONNEN, NET ALS DE WORLD ROUTES AWARD IN DE CATEGORIE VAN 20 TOT 50 MILJOEN PASSAGIERS. BRUSSELS AIRPORT WIST DEZE OVERALL AWARD REEDS IN 2012 EN 2014 TE WINNEN, HET IS DE EERSTE KEER DAT EEN LUCHTHAVEN DE AWARD DRIE KEER IN ONTVANGST MAG NEMEN.

De prestigieuze internationale prijsbekroont de luchthaven voor de uitzonderlijke groei van het netwerk aan rechtstreekse ... Read more
Brussels Airport grote winnaar bij World Routes Awards
Tuesday, September 18, 2018
Brussels Airport is flink in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de prestigieuze World Routes Marketing Awards in het Chinese Guangzhou. De Belgische luchthaven werd uitgeroepen tot 'Overall Winner' en won ook de award in de categorie airports met 20-50 miljoen passagiers.

Brussels Airport werd geerd voor het feit dat het in 2017 voor het eerst meer dan 25 miljoen passagiers verwelkomde, omdat het gelegen is middenin in de meest competitieve regio van Europa. De jury had ook ... Read more
Komst Primera Air is doorbraak voor Brussels Airport
Thursday, September 13, 2018
De komst van Primera Air is een doorbraak voor Brussels Airport. Dat zegt Léon Verhallen, Head of Aviation Development van Brussels Airport, in gesprek met _Luchtvaartnieuws Magazine_. "Het is onze eerste longhaul low cost airline."

Dat opkomende segment ontbrak tot nu toe op de grootste luchthaven van Belgi. "Norwegian heeft tot nu toe geen interesse getoond in Brussel, maar wij geloven dat die markt er is. Laat Primera Air dat maar bewijzen."

Volgens Verhallen biedt de komst van het ... Read more
Jean-Jacques Cloquet : les «vraies» raisons de son départ
Wednesday, September 12, 2018
Le départ annoncé début de cette semaine du patron de Charleroi Airport est en réalité tout sauf une surprise. Voilà plusieurs mois que les indices d'un départ s'accumulaient, Jean-Jacques Cloquet, sur la plate-forme aéroportuaire carolo depuis un peu plus de dix ans, supportant de plus en plus mal les vexations et mesquines contraintes de plus en plus pénalisantes pour l'épanouissement de l'aéroport régional.

BLESSé

Outre une longue interview dans un quotidien vespéral o, début de ... Read more
Nettoresultaat Schiphol vrijwel gelijk ondanks fors hogere kosten
Tuesday, September 11, 2018
Royal Schiphol Group heeft de eerste helft van 2018 afgesloten met een nettowinst van 115 miljoen euro. Dat is op jaarbasis een afname van twee procent, zo blijkt uit de halfjaarcijfers die maandag bekend zijn gemaakt. Het totaalaantal passagiers steeg met 5,8 procent naar 37,8 miljoen.

Daarvan vlogen er 34 miljoen via Amsterdam Airport Schiphol, waar het aantal reizigers met 5,5 procent toenam. Omdat het maximum aantal vliegtuigbewegingen van 500.000 tot 1 november 2020 is bereikt, is de ... Read more